Miljøpartiet De Grønne

Det er utallige gode grunner til å stemme Miljøpartiet De Grønne 8. og 9. september. Allikevel har jeg førsøkt å samle alle disse grunnene i én setning: God livskvalitet for mennesker og andre dyr, over hele verden, også i fremtiden. 

Omstillingen til fornybarsamfunnet må starte nå. Det må uansett gjøres - frivillig i dag eller ufrivillig om noen år. Alle vet at oljeeventyret ikke vil vare evig. Alle vet også at det er en katastrofe for miljøet. Allikevel satser vi alt på dette ene kortet. Oljeindustrien mottar milliarder på milliarder av kroner fra staten, mens fornybar industri kun mottar en brøkdel av denne summen. Er det fornuftlig? Er det framtidsretta? Nei. Fordelene ved å fase ut oljeindustrien og starte omleggingen til fornybarsamfunnet nå er at vi har ressursene som kreves og tiden det tar å gjøre det gradvis. Vi har muligheten til å få en lykkelig slutt på oljeeventyret og samtidig skape en begynnelse på det moderne fornybarsamfunnet - det vår generasjon skal leve av i fremtiden. Vi mener derfor at hele oljeindustrien må fases ut til fordel for satsing på fornybar energi, helst innen tyve år. Miljøpartiet De Grønne er det eneste partiet som setter livsgrunnlaget vårt først - planet foran profitt og økt livskvalitet fremfor et ensidig fokus på ubegrensa økonomisk vekst. Vi trenger et slikt parti på Stortinget! 

Miljøpartiet De Grønne har blitt kåra til beste parti på klima og miljø, men er opptatt av mer enn dette. Vi har også blitt kåra til det beste partiet på dyrevelferd og på asylpolitikk. I tillegg har vi politikk på de aller fleste områder - skole, helse, landbruk, utenriks, justis, kultur, osv. Jeg skulle gjerne skrevet om alle disse punktene, men det er nok bedre å gå inn på www.mdg.no eller på www.gronnungdom.no. og lese alt om politikken vår der.  

 
Om noen lurer på noe om MDG svarer jeg gjerne på alle sprøsmål! Jeg har vært aktiv i partiet i snart to år nå, og er med i dyrevernpolitisk gruppe og i arbeidsutvalget til Grønn Ungdom. Den siste tiden har derfor blitt brukt på valgkamp, valgkamp, valgkamp, noe som er veldig gøy men også ganske slitsomt. Derfor er det ekstra fint å se at alt strevet lønner seg - på nasjonale meningsmålinger har vi fått opp til 5,2 prosent, noe som er et stort gjennombrudd for et miljøparti i Norge. Noen få stemmer avgjør nå om vi bryter sperregrensen eller ikke, og får flere mandater inn på Stortinget. Altså teller hver eneste stemme! Bidra til det grønne gjennombruddet og stem på MDG! Vi trenger et parti på Stortinget som tør å ta debatten om det som er viktig, og som vil stå på for å skape et medmenneskelig samfunn i økologisk balanse. Det er tross alt bevist at mer penger, mer kjøpekraft, mer jobb og mer tidsklemme ikke gjør oss lykkeligere. Det som derimot gjør oss lykkeligere er tid til venner, familie, hobbyer og interesser, kreativitet, utfoldelse, deltakelse, god helse, fellesskap og trygghet. Tenk nytt - stem grønt!

 

Én kommentar

k.

08.09.2013 kl.13:31

alle tomler opp! lykke til! (kan jeg kopiere deler av innlegget til bloggen min forresten?)

Skriv en ny kommentar

hits