Stockholm.

I august var jeg over en uke i Stockholm. Det er fint å besøke naboland. Ekstra fint fordi man ikke trenger å fly og slippe ut ville mengder med karbondioksid. Tog fra Oslo til Stockholm og tilbake igjen får man for firehundreognoe kroner. Og det er jo ikke så verst. I Stockholm besøkte jeg og en kompis en venn av oss som bor der, og etter noen dager kom Peter også. Vi var på kunstmuseer, kjørte gammel trikk, bladde i rare bøker i et rundt bibliotek, spiste hylleblomstsorbet, var i masse bruktbutikker, spiste lunsj i parken, gikk turer på Djurgården, kjørte båt, spilte brettspill, var på masse kaféer, var på omvisning på Stadshuset (anbefales!), og spiste oss stappmette på supergod veganmat. Det nederste bildet er utsikten fra Hermans, en billig vegetarisk spis-så-mye-du-vil-restaurant med masse veganske kaker, hurra hurra. Peter og jeg bodde også på en øy i skjærgården noen dager, men det får bli et eget innlegg. Her er fine fine Stockholm!

Mine tre beste Stockholm-tips:

+ Ta deg tid til å gå tur på Djurgården. Det finnes blant annet et sted hvor de dyrker økologiske grønnsaker der, og man kan plukke blomster og betale etter vekt (det nest siste bildet)!

+ Søk opp bruktbutikker i området Södermalm på forhånd og marker dem på et kart. Bruk en hel dag på oppdagelsesferd fra butikk til butikk!

+ Skjærgårdstur!

 Har du vært i Stockholm? Hva er dine beste tips? 

7 kommentarer

mathilde

06.10.2012 kl.18:00

Stockholm virker som en superfin by! Har ikke vært der, men skal definitivt det en gang!

k.

06.10.2012 kl.19:12

åh, jeg var i stockholm i februar 2011, bare i ca 1/2 dag men det var så mye god mat der at jeg tror jeg må tilbake en gang, altså.

wondersoftea

06.10.2012 kl.23:29

Jeg har aldri vært der før, det er litt skuffende egentlig. Men du, jeg elsker headeren din og high five for vegetarianisme!

marlou

06.10.2012 kl.23:55

jeg likte det biblioteket du også var i veldig godt! og å bare gå på kafé og spise kake og spille brettspill :)

Kikertterroristen

07.10.2012 kl.08:20

oh, jeg var i Stockholm i 48 timer i sommer og trodde jeg fikk gjort masse fint, men nå fikk jeg enda flere grunner til å dra tilbake! Takk for mange gode tips. De rare bøkene i det runde biblioteket høres definitivt ut som min kopp te!

Jeg besøkte også Hermans i sommer (god mat, men litt dyrt, synes jeg), og ellers spiste jeg godt på Café Hängmattan, og koste meg på helsekostsjappa Goodstore. Söder generelt er en utrolig fin bydel!

Hege

07.10.2012 kl.23:45

Åå, Stockholm <3

Har slekt like utenfor, så har mange fine barndomsminner derfra.

frøyia

26.10.2012 kl.13:46

stockholm er en kjempvakker by. er lenge siden jeg var der sist.

Skriv en ny kommentar

hits