Økologisk gård i Berlin.

Jeg er stor fan av guidebøker. Problemet er bare at de ofte ikke passer helt til meg. Fancy shopping, kaféer med prisbelømt kaffe men som ikke er noe koselige, halvveis spennede museer, utesteder med elendig musikk. Selvfølgelig er det variasjoner i vanlige guidebøker, og man finner jo ofte bra ting der og. De er bare veldig lite alternative. Så hvorfor kjøpe en vanlig guidebok når det finnes alternativer? Da vi var i Berlin hadde vi med oss to bøker: Lomography city guide Berlin og Secondhand and Vintage Berlin. Det var i lomography-guiden at vi fant denne økologiske besøksgården. For å komme dit tar man U3 til Dahlem-Dorf. Da kommer man til den søte stasjonen på bildet under. Derfra er det to minutter å gå til gården, som heter Domäne Dahlem. Siden både Peter og jeg blir glade i hjertet av å hilse på dyr, ble denne lille utflukten prikken over i'en for Berlinturen vår. Vi hilste på geiter, kuer/okser, griser, høner/hane, hester, ender og sauer. Gården har også et museum, små butikker med gårdsutsalg, keramikk og annet, steder å spise matpakke (vi spiste vår på en benk sammen med kuene og oksene), ulike arrangementer, osv. Verdt et besøk!

En veldig glad meg poserer foran fine dyr.

Det beste var grisene. Jeg har jo lest om grisers behov for å leke, rote i jorda, løpe, osv, men det var superfint å få se dem i aksjon. Jeg fikk til og med hilse på! Overlykkelig. 

 Jeg vet ikke helt hva jeg driver med på dette bildet, men det er ikke poenget. Poenget er hønematautomaten (!) der man la på 50 cent og det kom frø ut. Tyggegummi er ut. 

Jeg vet jo at mange av disse dyra skal dø og bli mat. Men det er fint å se at dem har det så bra før slaktebilen kommer. Etter det er det selvfølgelig likt for alle, økologisk eller ikke. Redsel, angst, panikk, skrik, blod, død. Men å besøke gårdsdyr som har det bra mens de lever er allikevel inspirerende. Man ser dyrenes potensiale, personlighetene deres kommer bedre fram. Og man får lyst til å jobbe enda mer for at slike fantastiske individer skal slippe å bli mat og heller få gjøre det de er til for - å leve.

5 kommentarer

tinekatrine

03.07.2012 kl.12:53

så koselig! selv om jeg blir dårlig av å tenke på at en dag kommer slaktebilen for disse også... æsj altså. en dag har jeg lyst til å bo litt landelig og ha en liten går hvor jeg kan adoptere noen få griser og høner og slikt som måtte trenge et nytt hjem, og så skal de få leve ut livet sitt. ingen slaktebil på min gård.

Hege

03.07.2012 kl.13:15

Ååå, så fine dyr!!! :-) Og hyggelig å se deg også på bildene :-)

marlou

03.07.2012 kl.13:24

å, jeg visste ikke at det finnes lomography byguider! så gøy! og for en fin stasjon det er, ja :) og grisene <3 søte.

Marie

03.07.2012 kl.16:05

Så koselig det så ut der. Dyr er bare helt fantastiske <3

V

04.07.2012 kl.15:21

Åh fin blogg du har, nå har du ny følger!

Skriv en ny kommentar

hits