Berlin.

Berlin er en av de få byene jeg har følt meg hjemme i med en gang jeg kom dit. Den er ikke så pen som Paris, ikke så idyllisk som Amsterdam, ikke så kul som London. Den ligger ikke ved havet som Stockholm eller har like mye gammelt og spennende å se på som Roma. Men den er ekte og ærlig og bare seg selv, og jeg tror jeg liker den bedre enn alle byene nevnt over. Berlin er en sånn by man må tilbake til bare for å være der. For å spise frukt i parkene, for å mate duene, for å blåse såpeboler, for å spille med nye dinosaurkort på kafé, for å se på hunder (alle i Berlin har hund!), for å spise seg stappmett på økologisk og vegansk mat, for å gå på utstillinger, for å rote seg bort på de store bruktmarkedene, for å prøve å forstå tysk, for å gå på oppdagelsesjakt i det uenderlige. Og ikke minst for å finne ting å innrede mitt fremtidige hus med, alt brukt. Synd man ikke får med seg møbler på fly. Dette er noe av det vi brukte seks dager i Berlin på:


Kjøre verdens fineste t-bane.


Gå rundt i timesvis i koselige gater på oppdagelsesferd. Dette er hva man kan finne:


Markeder med så mye godt av frukt og grønt at jeg kunne ønske jeg kunne gått dit og kjøpt middag hver dag. For eksempel en ferdig bundt klar for å bli grønnsakssuppe.


En buss som er en kiosk.


Superkul grafitti.


Massevis av bra bruktbutikker, for eksempel en med The Millennium Falcon i taket.


En katt inne i en butikk som koser seg i skuffen med pledd.


En butikk full av lakris! Kassaapparatet var av typen med sveiv som sier pling!


Ellers har vi vært masse på kaféer med gamle møbler og trær innendørs - på dagen for å drikke kaffe eller kakao eller te og på kvelden for å drikke øl eller white russians med soyamelk. Og så ble vi helt hekta på backgammon. Flaks at dem hadde det overalt.


Vi har sett dinosaurer og lært om verdensrommet på tysk på naturhistorisk museum.

Og spist utrolig mye god veganmat! Vi ble helt overvelda over tilbudet av økologisk og vegansk mat overalt i Berlin. Butikken nærmest hostellet vårt var BioMarkt, en fullverdig økologisk matbutikk med frukt- og grøntavdeling, ferskvaredisk, husholdningsartikler, øl, vin, godteri og det hele - ja, alt som man finner i en matbutikk egentlig. Alt økologisk og masse vegansk. Utenfor var det et eget bakeri hvor vi kjøpte frokost, der fantes det veganske smørbrød, croissanter, kjeks, muffins og alt mulig. Vi var innom to ulike slike butikker, begge var kjeder. Gleda meg veldig til å komme hjem til Kiwi altså. Ellers var det superenkelt å få tak i mat rundt omkring, gatekiosker hadde for eksempel rundstykker med vegansk pålegg, couscous- eller bulgursalater, og alle kebabsjapper har falafel, og gjerne enda flere veganske alternativer. Det finnes en hel haug med vegetariske og veganske spisesteder, alt fra kaféer til fastfoodsteder med burgere osv. Og ikke minst - servitører vet hva vegansk er. "Er denne retten vegansk?" "Ikke helt, men vi gjøre den gjerne vegansk for deg!". Litt forskjell fra i Norge, hvor servitører tror at fisk er vegetarmat.

Vi har også besøkt en økologisk gård hvor vi fikk hilse på massevis av fine dyr og bli glade i sjelen. Jeg tenkte jeg kunne lage et eget innlegg om det etterhvert hvis dere vil se. Vel, alt jeg har å si på slutten er: Besøk Berlin! 

14 kommentarer

Kikertterroristen

27.04.2012 kl.16:32

Nydelig innlegg! Jeg er forelska i Berlin. Jeg handla også masse på fantastiske BioMarkt (og Veganz) da jeg var der for en måned siden, og spiste sjukt masse god mat. (Også besøkte jeg en buss i Kreuzberg som var - ikke en kiosk - men en bar :D Håhå). Hvilken BioMarkt var det du bodde i nærheten av, forresten?

tinekatrine

27.04.2012 kl.17:53

ja, vi vil se! er så teit hvor langt etter norge ligger når det kommer til veganmat... har aldri vært i berlin jeg, og dette innlegget gjorde at jeg fikk enda mer lyst enn før! (jeg får alltid veldig lyst til å dra til steder hvor folk sier det har masse digg veganmat, haha!)

emma

27.04.2012 kl.19:29

jeg er så enig! har vært i berlin tre ganger, skal dit for fjerde gang i år <3

marlou

27.04.2012 kl.22:59

ja ja ja det vil jeg se!

og så får jeg veldig lyst til å dra til berlin selv hver gang jeg leser noe om den byen. jeg var der for 6/7 år siden kanskje, men det var med foreldrene mine og det eneste jeg husker er alle de bjørnene som står (stod?) overalt. og ja, hallo, for en fin t-bane.

Johanne

28.04.2012 kl.17:36

I will! Må besøke Berlin.

Kathleen

28.04.2012 kl.19:17

Berlin er den chilleste storbyen jeg har vært i. Det er avslappende å være der, rolig, selv om den er stor og det skjer mye og alt det. Så laidback. Jeg var der sist nå i høst og det var en hyggelig tur. Vi spaserte en hel del og spiste tyrkiske pannekaker og hjemmelagd mynteis på det tyrkise markedet.

tinekatrine

02.05.2012 kl.14:25

sv: haha, det er sånn som jeg gjør. husker ikke nøyaktig hva isen heter, men er tofuline merket med vaniljesmak, og jeg kjøpte den på røtter på st.hanshaugen.

maria

03.05.2012 kl.19:39

du skriver så godt. utrolig fine bilder også! vil så gjerne til berlin

karoline

14.05.2012 kl.20:00

ååååååh vil bo i berlin. billig øl har de og. var på en bar der med over 300 forskjellige sorter.

Tina

15.05.2012 kl.22:09

All your photographs are full of love! ♥

Weronika Ellen Irena

16.05.2012 kl.13:47

Dette fikk meg til å bestemme meg: jeg skal definitivt dra til Berlin!

Ida Sundae

16.05.2012 kl.14:26

jeg også elsker Berlin, lyst til å reise dit igjen! nå bor jeg jo faktisk i paris da, så kan liksom ikke si noe annet enn at det er favorittbyen min ;)

gosia

16.05.2012 kl.21:37

best city ever!

Marie

21.06.2012 kl.17:58

Åh, Berlin. Har aldri vært der selv, men det er en by jeg virkelig har lyst til å besøke!

Føler jeg spammer bloggen din med kommentarer her nå, men jeg liker den godt! :D

Skriv en ny kommentar

hits