Biblioteket.

Den avdelingen jeg liker best på biblioteket er alle hyllene med faktabøker. Der kan man plukke med seg bøker om dyr, andre land, blomster, historie, mat, verdensrommet, så manage bøker at man akkurat klarer å bære dem. Så kan man finne seg en sofa eller en stol og bla i dem og sortere ut dem man klarer å bære med seg helt hjem. Hvis det er sol kan man låne en bok eller to som man tar med seg ut i parken rundt biblioteket, og som man leverer igjen før man går hjem. Det beste med biblioteket er at man bare kan være der. Så lenge man vil. Eller, det finnes jo åpningstider, bibliotekarene vil sikkert hjem for å spise middag og sove og leve og sånt. Så lenge man vil innenfor åpningstidene. Bare vandre rundt og plukke med seg bøker, lese magasiner, finne gitarbøker med sanger man faktisk klarer å spille, titte i fotobøker eller henge i barneavdelingen og finne akkurat den samme boka man lånte med seg hjem for femten år siden. Biblioteket her i Fredrikstad er forresten det fineste biblioteket jeg vet om.

Her er noe av det som fikk bli med meg hjem her om dagen: En bok om løven Christian fordi det er en fin historie og har masse bilder fra 1969-1971 og fordi den faktisk handler om en løve.En bok om hvaler og delfiner fordi det er supre dyr, og fordi man kan se hvor store alle de forskjellige typene er i forhold til et menneske og fordi den er på dansk. En bok om Madagaskar fordi det er dit jeg har lyst til å reise når jeg er ferdig med bachelor.Denne har jeg også lånt, men ikke på biblioteket. Den heter Lulu, og vi er bestevenner. Lulu liker å danse og å jage kongler og å ligge på fanget i sofaen.

Hva er det siste du lånte på biblioteket?

7 kommentarer

marlou

12.jul.2011 kl.11:22

åh så søt hund! og fine fine bøker :)

det siste jeg lånte på biblioteket er massevis av bøker om filmteksting, for det er det jeg skriver bacheloroppgave om. heldigvis er de fleste ganske fine de også, siden den inneholder massevis av screenshots av filmer med fine undertekster på <3

Hege

12.jul.2011 kl.14:43

åh, Christian the Lion <3 elsker den youtubevideoen som viser reunionen.. o, kjærlighet!

Når jeg var liten lånte jeg masse fuglebøker, hundebøker, blomsterbøker, fiskebøker og dyrebøker med meg hjem. Jeg elsket å se på bildene, lære om de ulike artene, og til og med lære noen latinske navn.. ah.. magisk!

Synne

12.jul.2011 kl.16:08

Jeg begynner alltid å gråte når jeg ser den videoen som Hege snakker om! Tipper boken er lesverdig. Så fine hval-illustrasjoner!

Det siste jeg lånte var pensum før ferien, faktisk, for akkurat nå har jeg såpass mange egne bøker i sommerlektyre-kø at jeg ikke har lånt noe morsomt på en stund. Jeg er likevel innom biblioteket med jevne mellomrom, bare for å være omgitt av bøker! Det er så supert!

tinekatrine

15.jul.2011 kl.11:47

har alt gjort det et par ganger :/ skjer ingenting

Marlou

16.jul.2011 kl.19:31

(for en fin kommentar jeg fikk fra deg her om dagen. takk <3)

renate

18.jul.2011 kl.23:23

alt for lenge siden jeg har vært på biblioteket. husker ikke hva jeg lånte sist en gang. husker bare at siste gang jeg var der, skulle jeg låne en bok de ikke hadde inne da.

line aurora

18.jul.2011 kl.23:34

jaa! sier meg enig med både hege og synne angående den youtubevideoen. nydelig.

og så sier jeg meg enig med deg angående faktadelen, bare at jeg bruker å finne de kjekkeste faktabøkene i barnehagen, ikke på biblioteket, haha. tar med meg ei dinosaurbok og et lite knippe unger som elsker dinosaurer like mye som jeg gjør og som også synes det er rart at dinosaurene kunne være så mye større enn den vesle personen som står ved siden av.

søt hundefangst!

Skriv en ny kommentar

hits