Kosmos.

Jeg har en bok. Som er skikkelig stor. Og skikkelig fin. Den handler om verdensrommet som er fryktelig stort og skummelt, men også veldig fint og spennende. Den heter Kosmos og er skrevet av Giles Sparrow. Man lærer om planeter og galakser og stjerner og Hubble-teleskopet og kometer og Big Bang og at det er gjennomsnittlig -20 grader på månen. Her kan dere se hvor stor boka er.

Dette er Europa, en av Jupiters måner. Den er helt glatt, og dekket av et tykt lag med is over hele - og ingen vet hvilke hemmeligheter som skjuler seg under isen. Man regner med at månen er vulkansk inni, og at det derfor kan være flytende vann under islaget. Kanskje også liv? Men uansett hvor spennende og vakre ting som finnes i verdensrommet synes jeg jorda er det aller fineste og mest spennende. Tenk så mye som finnes her som vi enda ikke vet om eller har svar på. tenk på alle de rare skapningene som eksisterer her, hvor pent det er her, hvordan økosystemene fungerer, og hvordan vi kan leve her, på en planet midt i ingenting. Skjønner ikke hvorfor vi ikke tar vare på den. 
Og når vi snakker om verdensrommet... <3

6 kommentarer

Hege

19.04.2011 kl.22:50

sv: ja, ikke sant? Jeg er lei av at "alle" tenker sånn!..

Har forresten ikke lest boka ennå, men skal bestille den :-) Siterte utdraget jeg fant på den i New York Times Magazine, bare. Det er en bok jeg lenge har villet lese..

Chalten

20.04.2011 kl.00:17

Spennende, og utrolig skummelt på samme tid!

Guro

24.04.2011 kl.01:07

sv: Jeg hadde egentlig tenkt å ikke ha noen hvite strykemerker jeg heller, men så fant jeg ut at jeg ikke gadd å fikse det. Så jeg gikk for tradisjonelle strykemerkebokstaver, pluss et par andre hvite merker. Og resten ble rosablomstrete stoff og hjemmelagde strykemerker. Hurra!

Emi

08.05.2011 kl.22:25

Det høres ut som en fin bok. Jeg tørr ikke lese slike bøker jeg, for jeg synes de er litt overveldende. De får en liksom til å føle seg enda mindre enn man føler seg fra før. Lillebroren min har mange slike bøker om universet og dinosaurer og verdens høyeste fjell. Jeg liker ikke lese dem, men jeg pleier å titte litt på bildene en gang i mellom, for alt er så pent!

Sv// Det gjelder å komme tidlig om man skal finne pokemonting! Sist jeg var på loppis kom jeg en halvtime etter at det hadde startet og alt var borte.

Åhh, her snakker vi superheldig! Jeg visste ikke en gang at de spilte.... Shame on me. Men jeg skal se dem i Belgia i sommer tho, så det vel egentlig går bra. Selvom det alltid er litt surt å gå glipp av fine band når de for en gangs skyld kommer til Norge.

tinekatrine

09.05.2011 kl.12:11

sv: jeg vet, jeg drikker ikke coca cola (eller noen annen brus) :) og at flere ikke vet det er ganske fælt..

vaarloek

03.07.2011 kl.08:59

kosmos freaker meg ut. og jeg elsker det. herregud, det er så svært. og vakkert. og vilt. og vakkert.

Skriv en ny kommentar

hits