Kattepus.

Det er jo typisk at når jeg først vil skrive et innlegg, så har jeg hjemmeeksamen og burde.. ja skrive. Min oppgave om bistand får vente litt, for nå skal dere få høre om kattepusene. For rundt en måned siden tenkte jeg at , nå må jeg begynne å gjøre noe aktivt for å hjelpe dyr som ikke har det så bra. Selvfølgelig gjør jeg også dette ved å ikke kjøpe dyretestede produkter, ikke spise dyr, være medlem av dyrebeskyttelsen, gå i fakkeltog mot pels, kjøpe økologiske meieriprodukter og sånne ting, men allikevel. Det å kunne være nær dyrene man hjelper og å se med egne øyne hvordan man gjør livet deres bedre er helt fantastisk. Jeg sendte nemlig en mail til dyrebeskyttelsens hjelpesenter i Oslo og spurte om dem trengte noe hjelp. Og det gjorde dem selvfølgelig. Siden jeg bare har forelesninger på tirsdager og torsdager, jobber jeg nå fast hver fredags morgen. Og det er ganske fantastisk. Hjelpesenteret tar imot katter som ikke har et hjem; som har blitt forlatt av eierne eller som har gått ute lenge og vært kalde og sultne. Katter som ikke har hatt det så bra. Det at så mange er villige til å jobbe frivillig noen timer i uka gjør at hjelpesenteret i det hele tatt kan eksistere, og at mange katter får hjelp, og etterhvert et nytt hjem. Det nå rundt 60 katter som trenger et hjem, hjelpesenteret er fullt, og mange katter står i kø for å komme inn.

Jeg har morgenvakt fra ti til to, og den går ut på å vaske rommene (man er tre-fire personer, så det blir ikke mye på hver) og etter det er det bare å kose, kose og kose med de herlige fantastiske kattene. Eller leke med kattungene som bor i den øverste etasjen i huset. Hvis man er glad i katter og vil hjelpe dem som ikke har det så lett, og i tillegg har ledig tid noen timer hver uke, anbefaler jeg virkelig å sende en mail og si at du er interessert i en jobb. Man kan lese mer om hjelpesenteret her. Dyrebeskyttelsen har forresten mange lokallag, så selv om du ikke bor i Oslo er det helt sikkert flere hjelpesentere som trenger frivillige. Og selvfølgelig, hvis du vurderer å få en kattepus bør du absolutt ta en tur på hjelpesenteret for å hilse på, for disse kattene har virkelig behov et et trygt hjem. Selv har jeg lyst til å ta med meg alle sammen hjem, selv om det hadde krevd nedprioring av møbler for å få plass. Og Peter. Desverre (men heldigvis for Peter kanskje) får vi ikke lov til å ha dyr her vi bor nå, men så fort vi bor et egnet sted blir det adopsjon. Hurra.

En gang snart skal jeg ta med kameraet, så hvis det blir noe fint (man vet jo aldri med disse analoge kameraene) kan jeg legge dem ut her så dere får hilse på noen av kattene. Så lenge får dere hilse på nabokatten vår:Har du en søt kattepus der hjemme? Eller kunne du ønske at du hadde?

11 kommentarer

Kaja - Veganerliv

15.02.2011 kl.22:13

Jeg jobber torsdagskvelden på hjelpesenteret, og har gjort det i tre år :) Det er veldig fint å ha mulighet til å hjelpe sånn.

Emi

16.02.2011 kl.08:54

Jeg kunne ønske jeg ikke var redd katter.... Så jeg får holde meg til onsdagskvelden på FOD, med hundene istedenfor. Men jeg fjernadopterte en katt hos Dyrebeskyttelsen i Bærum for noen år siden, da! Sånn siden jeg ikke er så glad i å ta på dem. Haha.

Silje Louise

16.02.2011 kl.16:27

Nei, men pappa er allergisk så det hadde ikke gått.. :( Men vil ha, de er så søte!

SV: Tusen takk! :D

STINE FRIIS

17.02.2011 kl.06:12

Jeg har en søt kattepus! :D

//Glee er helt fantastisk! Sesong 2 er helt sinnsykt bra, så du må forte deg å se sesong 1! Enern tar seg skikkelig opp mot midten, så du har mye bra i vente :D

Frøken

17.02.2011 kl.10:58

det var en fin ting å gjøre!

Ingrid

17.02.2011 kl.13:15

Åh! Det hadde jeg tenkt til å få til, men har enda ikke hatt noe tid, siden det krasjer med undervisning. Men har såsåså lyst! Får håpe jeg har mer tid neste semester, for det er jo virkelig en utrolig fin ting å bruke tiden sin på.

Emi

21.02.2011 kl.12:12

Sv// Jeg skal faktisk til legen å ta blodprøve på torsdag, så da kan jeg se om det er noe med folsyre eller b12, da. Åh, det er alltid fint å ha et lite hint om hva som kan være galt, så nå ser jeg litt lysere på legebesøket. Takk :D

fredrikke dorothea bolette

24.02.2011 kl.11:20

åh. så kjedelig med band of horses.

hihih. men gikk eksamen bra da?

og ja, jeg gleder meg til skottland.

/fredrikke

Elise

25.02.2011 kl.23:39

sv: takk! jeg liker din header også. :)

Michelle

01.03.2011 kl.02:58

takkk :) (en ting jeg garantert ikke er flink til, er å svare på kommentarer. det står at det er to uker siden du kommentere hos meg...)

jeg er så heldig å ha to fine pusekatter rundt meg hele tiden. har hatt en del katter opp gjennom årene, men aldri noen som har vært sååå kosete. hihi. tror seriøst de er AVHENGIG av store doser kos, tuller ikke.

superflott at du gjør dette, forresten. du er et godt menneske! :))

Hege

01.03.2011 kl.14:04

Nydelig kattepus!

Jeg har ingen katt, er dessverre allergisk (men ofrer gladelig rennende øyne og kløende nese for å få kose med en pus).. MEN jeg har 3 frittgående innekaniner :-) De er fantastiske og jeg elsker dem!

Skriv en ny kommentar

hits