Lush.

I hele høst har jeg planlagt å skrive et innlegg om Lush, som er min favorittbutikk for såper og sånt, men har aldri fått gjort det. Kanskje jeg har vært for opptatt med å... Ja, hva kan jeg ha vært opptatt med? Jeg har jo ikke gjort så mye den høsten her, egentlig. Et mysterium. Så:

 Å styre unna dyretestede produkter er ikke vanskelig - særlig ikke når det kommer til kosmetikk og kroppspleieprodukter. Det at det finnes konsepter som The Body Shop og Lush gjør det superenkelt å ta avstand fra forferdelige dyreforsøk, ikke bare i ord, men i handling. Lush tester selvfølgelig ingen av sine egne produkter på dyr, men kjøper heller ingen produkter fra leverandører som gjør det. Dette er ikke tilfellet for flere andre selskaper som hevder å "ikke teste produktene sine på dyr". Lush handler ikke med et selskap før de har undertegnet en kontrakt om å aldri teste på dyr, og har faktisk fått to selskaper til å slutte med dyreforsøk.

Dyretesting er bare én grunn til å velge Lush. En annen grunn er at de nesten bare bruker naturlige ingredienser, og økologiske når det lar seg gjøre. Det står klart og tydelig hva produktet inneholder, naturlige ingredienser med grønn skrift, og unaturlige med sort. Ca 70% av produktene innholder ingen konserveringsmidler, for eksempel. Derfor går de fortere ut på dato enn andre. De ferske ansiktsmaskene lages faktisk på bakrommet i butikken, og må oppbevares i kjøleskap. Ganske fantastisk. Og de fleste produktene er veganske. Et eksempel på innhold, som står klart på nettsiden, på selve produktet, eller på skilt i butikken når det ikke er emballasje å skrive det på:

Lush satser også på å være miljøvennlige. Det meste man får kjøpt er uten emballasje. Såper, deodoranter og shampoo i fast form er noen eksempler, og man kan kjøpe kjemepebillige bokser på Lush til å oppbevare dem i. Boksen jeg har shampooen min i kosta ti kroner. Når man kjøper en ny massasjebar eller badebombe, putter man det i en gul papirpose, med tegninger som forteller deg at du kan ta den med tilbake til butikken neste gang du skal kjøpe noe. Fint, ikke sant?

Palmeolje blir aldri brukt som ingrediens hos Lush. Jeg skrev et innlegg om palmeoljeindustrien som du bør lese her. Fordi palmeolje etterspørres som ingrediens i såper, mat, osv, blir regnskogene i Indonesia og Malaysia borte for alltid, og etstattet med palmeplantasjer. Dette ødelegger livsgrunnlaget for massevis av arter, og orangutangene er nå utryddningstruet på grunn av dette.

Den siste grunnen til at jeg er fan av Lush er at produktene er ganske fantastiske. Jeg har ikke fått testa ut så veldig mange enda, men dem jeg har kjøpt har jeg kjøpt/skal jeg kjøpe igjen, eller har gitt andre i gave. I starten tenkte jeg at det var litt dyrt å handle der, men etter at jeg begynte å kjøpe ting fikk jeg se hvor utrolig drøye produktene er, hvertfall dem jeg har brukt. Greit, shampooen koster 70-80 kroner, og det er dobbelt så mye som en butikkshampoo. Men det er verdt det når det er den meste effektive shampooen jeg har hatt, den har vart i snart to måneder og er ikke halvveis brukt opp engang, er miljøvennlig uten emballasje, er morsom å bruke (masse skum!), og best av alt: man har verdens beste samvittighet. Jeg har også stor tro på at naturlige ingredienser er det beste for både håret og hodebunnen.

Det var det. Ville bare spre det glade budskap. Flere som handler på Lush? Jeg tar gjerne imot anbefalinger.

Tenkte det var fint å kombinere dette innlegget med en konkurranse på bloggen til Ina der man kan vinne valgfrie produkter fra Lush! Ho jobber faktisk der, for en drømmejobb. Klikk på bildet for å komme til konkurransen.

Lush finnes i Trondheim og i Oslo, og har også nettbutikk. Les mer på nettsiden deres, som dere kmmer til hvis dere trykker på orangutangen. Hurra.

13 kommentarer

Weronika Ellen Irena

03.01.2011 kl.22:19

Ja, jeg elsker katter. Mjau.

Jeg skal kjøpe shampo der, når min er ferdig. Bestevenninna mi kjøper så og si alt der, og hun er stor fornøyd. Dette var en fint skrevet.

ina

03.01.2011 kl.23:32

For et fint innlegg! Veldig bra:-)! Burde strengt tatt skrive et sånt innlegg jeg også, men det er som du sier; få summa seg til det.Takk for at du deltar uansett, og masse lykke til! :D

Chalten

04.01.2011 kl.00:04

Lush er fantastisk! Savner Lush i min by. Var fast kunde da jeg bodde i London.

loveandbones

04.01.2011 kl.16:53

Lush virker så flott, og jeg angrer litt på at jeg ikke stakk innom når jeg var i Oslo :0

sv; haha, ja, den er egentlig litt morsom xD Fikk den av mormor og morfar i julegave, mener å huske at de sa de kjøpte den på Ark (:

tinekatrine

04.01.2011 kl.23:45

sv: ja, litt rart. men har vell samtidig noe med at enkelte store blogger har begynt å samle på dem... jeg har aldri hatt råd til å begynne å samle :( har samlet på mummitrollet på dvd i stedet, hehe

tinekatrine

04.01.2011 kl.23:46

og alle dine har vært veldig flinke til å finne så mange mummi-ting. finner aldri noen jeg :(

Maja

05.01.2011 kl.00:08

Det er det beste med London, at Lush er så billig. Jeg tror hodet mitt har blitt avhengingig av big-shampoen fra lush (massevolum og god lukt) for hodebunden og håret mitt blir litt sint hvis det skjer at jeg bruker noe annet. Og, det er aldri en dag uten lush-sjoko-lebepomade på mine lepper. Og til jul hadde de gløggsåpe! :D

Julia

05.01.2011 kl.20:21

Jeg elsker Lush jeg også. Hei, jeg håper du vinner konkurransen til mewkid. Hadde tenkt å være med jeg også, men jeg er så treig med å få ut fingern. Da jeg var i Oslo i jula stakk jeg innom Lush og hadde lyst til å ta med meg hele butikken hjem og spise den. Gud, tingene lukter jo som godteri.

Julia

05.01.2011 kl.20:22

Jeg elsker Lush jeg også. Hei, jeg håper du vinner konkurransen til mewkid. Hadde tenkt å være med jeg også, men jeg er så treig med å få ut fingern. Da jeg var i Oslo i jula stakk jeg innom Lush og hadde lyst til å ta med meg hele butikken hjem og spise den. Gud, tingene lukter jo som godteri.

Hanne

06.01.2011 kl.19:12

Maja: Jeg har skikkelig lyst til å prøve big! Nysgjerrig på om den funker på det flate håret mitt;) Jeg lukta faktisk på gløgg-såpa før jul. Det er så fascinerende at når produktene på Lush har en viss lukt, så lukter det AKKURAT sånn som det gjør på ordentlig. Den lukter faktisk gløgg. Og grass-såpa også, lukter akkurat som nyklipt gress:P

Julia: Ja, det lukter så godt der! Når jeg kommer hjem etter å ha vært der lukter det fortsatt litt Lush av håret mitt:)

bente

08.01.2011 kl.20:47

Åh, lush! min store forelskelse <3 ;)

sv: så bra at du også kjøper dyrevennlige produkter! Til vask av vinduer, speil, servant osv kan jeg anbefale Window Pure fra Planet Pure. Jeg er kjempefornøyd med den! Kjøpte den på Etikken her i Trondheim for 32kr. Hvis du ikke finner den kan du kanskje bestille noe fra iHerb? De har godt utvalg av Seventh Generation som er dyrevennlige rengjøringsmidler, bl.a. gulvvask også: http://www.iherb.com/Seventh-Generation-Natural-Multi-Surface-Concentrated-Cleaner-Lavender-Juniper-Citrus-28-fl-oz-828-ml/26807?at=0

:D

tinekatrine

08.01.2011 kl.20:53

godt nyttår til deg også :)

og hurra for lush!

karianne

10.01.2011 kl.02:16

Lush er luktesansens himmel ^^ Elsker de få (dessverre) produktene jeg har derfra, men må innom hver gang jeg er i oslo :-)

Skriv en ny kommentar

hits