Pels.

Jeg skal ikke holde en lang tale der jeg forteller hvor stor avsky jeg har for pelsdyroppdrett. Jeg synes bildene og debattene du har sett på nyhetene taler for seg selv. Jeg er utrolig skuffa over landbruks- og matminister Lars Peder Brekk (ikke at jeg har store forventninger til SP eller rødgrønne politikere generelt) for måten han takler dette på. Han ser på bilder av dyr med voldsomme sårskader, avgnagde lemmer, stereotyp atferd og store lidelser, og sier at det er helt naturlig at dyr blir syke. "Bare se på katten din hjemme, den kan bli syk den også." Godt sagt.

At lovverket følges er ikke godt nok. Loven sier at to fullvoksne rever kan bo sammen i et nettingbur på 1,2 kvadratmeter. Det sier seg selv at dette ikke er et verdig liv på noen som helst måte. Det er heller ikke verdig å bli gasset ihjel, få nakken knekt eller å dø av elektrisk støt for å sammen med 15-25 andre rever bli flådd og festa sammen til en pelskåpe.

Poenget med dette innlegget er ikke å opplyse (dere kan opplyse dere selv her), men å oppfordre til å gå i fakkeltog mot pelsindustrien på lørdag. Fakkeltog arrangeres i Oslo, Trondheim, Bergen, Kristriansand, Tromsø, Stavanger og Kristiansund. Finn facebookgruppa for mer informasjon.

Femti millioner av skattepengene våre går til å støtte produksjonen på pelsfarmene hvert år. Tenk så mye fornuftig vi kunne brukt femti millioner på. Nå gjelder det å vise at vi bryr oss. Engasjer deg.

Skal du gå i fakkeltog mot pelsindustrien lørdag 13. november?

 

7 kommentarer

Emi

08.11.2010 kl.22:16

Fakkeltog it is! Var med tidligere i år og har gledet meg til den trettende en god stund nå :)

Ingrid

08.11.2010 kl.23:39

JA! Skal helt klart gå i fakkeltog. Kunne ikke vært mer imot pelsdyrnæringen, og håper virkelig det gjør en forskjell at det blir satt søkelys på nå.

sv: takk! helt enig med deg, Marie er så søt <3

Birgitte i England

10.11.2010 kl.08:41

Jeg blir kvalm! Jeg skulle i fakkeltog (var i fjor), men nå har jeg alt for mange prøver og eksamner så jeg får desverre ikke tid. Hadde det ikke vært for at det tar så lang tid med båt/buss hadde jeg vært der.

Julia

10.11.2010 kl.17:11

Det hørtes fristende ut ja! Takk for at jeg fikk vite om demonstrasjonstoget igjennom bloggen din! 50 millioner kroner, wtf? Det er sykt!

Tonje

13.11.2010 kl.04:03

sees kanskje på fakkeltoget!:)

Erik - AlwaysMusice

13.11.2010 kl.12:58

Stor skuffelse av regjeringen dette her,og Lars Peder Brekk gjør ikke saken noe bedre med utalelsene sine heller... trist er det, trist...

Michelle

18.11.2010 kl.11:51

takk! :) ja, jeg har flickr: http://www.flickr.com/photos/michelleshh/

huff, er helt enig i det du skriver. jeg fikk desverre ikke gått på dette fakkeltoget, men jeg gikk sist gang.

Skriv en ny kommentar

hits