Hval.

Vil du også gjøre noe med norsk hvalfangst? Gå inn på detstorebildet.org. Der kan man lese om norsk hvalfangst opp gjennom historien, og skrive under på at dette vil vi ikke ha noe av. For det vil vi jo ikke. Når man skriver under velger man seg en bit av et puslespill som etterhvert, overraskende nok, blir til en hval. Hittil er det 3878 underskrifter, og nesten tre store bilder er puslet ferdig. Det er selvfølgelig ikke nok, så jeg vil at du, ja du, bruker ett minutt av din verdifulle tid til å pusle din egen bit. Hurra for deg hvis du gjør det. Hvis ikke... buu.

Fra internettsiden:

"Hval lider i norske farvann. Norge er et av tre land som bryter det internasjonale forbudet mot kommersiell hvalfangst. I år vil opp mot 1,286 vågehvaler i Norge bli drept med en eksploderende harpun. Norges nye dyrevelferdslov stopper ikke lidelsen som hvalene blir utsatt for. Det kan ta fra noen minutter til en time for en truffet hval å dø. Vi mener at det er på tide at Norge tenker seg om når det gjelder hvalfangst - det er på tide å se det store bildet.

Ved å velge deg en bit av puslespillet, kan du hjelpe til med å avsløre Det Store Bildet - en vågehval - og samtidig registrere ditt ønske om at hvalfangsten stoppes. På begynnelsen av hvalfangstsesongen 2010, vil de store bildene - sammen med alles navn og kommentarer - bli overlevert til regjeringen, for på denne måten å starte en reell politisk diskusjon om å avvikle hvalfangst i Norge
."

På siden er det også en link til Øye til øye som er en utstilling av Bryant Austin, "den største og mest detaljerte utstilling med undervannsbilder av hval noensinne." Austin har som mål å fange personligheten til hvalene, særlig gjennom øynene,  så vi kan forstå at dette også er individer som andre dyr og mennesker. Selv om man måler vekta si i tonn og ikke i kilo, merker man godt å få en eksploderende harpun skutt inn i seg. Utstillingen har reist litt rundt, men befinner seg nå på Oslo S. Jeg skal løpe ned og ta en titt en dag i nærmeste framtid.


Hjelp til med å pusle ferdig bildet!

7 kommentarer

Helene

12.04.2010 kl.19:41

Jeg puslet en bit :)

fredrikke dorothea bolette

13.04.2010 kl.22:28

ja. jeg blir glad av å drikke av mummi-koppene. hih. de er fiiine. kjempesøte. så jeg tror jeg må skaffe meg skålene og. life of brian er kjempemorsom. jeg elsker at den ble forbudt i norge da den først kom ut.

og ja, du er flink til å velge fine drikker.

åååh. jeg gleder meg til sommer.

/fredrikke

Katrine

14.04.2010 kl.09:05

ååh, det skal jeg være med på! FINT innlegg.

sv: ja, synes det. Og tusen takk. Den er praktisk når jeg f.eks skal kamuflere meg.

Frøken

14.04.2010 kl.23:33

takk:)

Jeg liker innleggene dine, og at du er så engasjert. Flere burde vært engasjert i ting synes jeg. det var folk før, virker det som.

johanne

17.04.2010 kl.00:22

nå har jeg skrevet under. det er en veldig god idè, det med puslespillet ^^

Linda Ramone ☮

21.04.2010 kl.15:14

sv: noen ganger, men jeg liker for det meste å bare skrive, er ikke så god til å sette melodi til.

Silje

22.04.2010 kl.23:54

http://beatle.blogg.no/1263323208_b.html#comment

Jo'o! Skriv om alt du vil om The Beatles! Ve så snill (:

Skriv en ny kommentar

hits