Beatle.

Som alle dere oppvakte ungdommer har fått med seg heter jo bloggen Beatle. Da er det obligatorisk å dedikere et innlegg til The Beatles. Synes jeg. Jeg er ikke en av dem som har vokst opp med bandet. Hverken min mor eller min far hører på dem. Hvordan jeg ble fan er et mysterium den dag i dag.

Uansett. Jeg har en kjempefin bok som er stor og tykk og tung og heter "The Beatles. An intimate day by day history by Barry Miles" og den elsker jeg å bla i. Den gjør meg glad. Og lurer jeg på hva George, Ringo, John og Paul foretok seg den syvende juni nittensekstifem, så er det bare å slå opp. I dette tilfellet er svaret: "The Beatles (Invite You To take A Ticket To Ride) was broadcast by BBC's Light Programme as a Whit Monday special." Nyttig å vite.

Sånn ser boka mi ut:

Og ja, overskriften glitrer.

John Lennon på barneskolen.

George fikk sin første gitar da han var tolv år.

John: I met Paul and said 'Do you wanna join me band?' Then George
joined and then Ringo joined. We were just a band who made it very,
vert big. That's all.

Tenk å leve i 1963 og være Beatlesfan.

"We thougt we made a pretty good sound but so did four million
other groups."

Haha.

Fin bok, ikke sant?


Beatles med knitrelyd er bedre enn Beatles uten. Sånn her liker jeg
best å høre på musikk. Det er aller best hvis man ikke gjør noe som
helst annet. Bare ligger på gulvet å hører.

Da vi skulle holde det siste avgjørende foredraget i historie på videregående, måtte alle velge seg en viktig historisk person som vi skulle presentere for klassen. Oppgaven var å vise hvordan personen ble påvirka av tiden han/ho levde i. Ettter å ha mast på lærer Sven i flere uker, fikk jeg endelig lov til å ha om The Beatles. Riktignok ikke én, men fire viktige historiske personer, påvirket av 60-tallets hendelser. De andre i klassen forstod ingenting da jeg skulle presentere, og et bilde av The Beatles tok opp hele det store lerretet. Ingen andre hadde tenkt på å velge en artist eller et band. Jeg finner det snodig.

Jeg kunne skrevet så mye mer om the Beatles. Men det skal jeg ikke gjøre nå.
Jeg ville egentlig bare vise fram boka mi. Så da var det gjort.

9 kommentarer

Linda Ramone

12.01.2010 kl.23:52

aaaaa, så fin bok! Beatles er så fint at jeg har lyst til å grine.

Chalten

13.01.2010 kl.13:43

Jeg har ogsaa hatt om The Beatles og deres betydning for england og resten av verden i samtiden og i ettertid. Laereren min ble ganske frustrert, og trakk meg i karakterer fordi dette ikke var "et godt nok" tema. Denne boka saa ganske bra ut ja :)

Katrine

13.01.2010 kl.18:40

du har så mange fine bøker!

har du hørt at det kommer en ny film ( vet ikke om den er kommet i Norge enda) som handler om John Lennon's oppvekst? Tror den heter Nowhere Boy.

SV:aw, ja da så! Lush butikken i Oslo er på Oslo S, akuratt ved inngangen til Byporten i tilfelle du lurte. De er litt dyre men de er fantastiske! Anbefaler shampooen deres som ligner på vanlig såpe, altså i fast form. Gjør underverker.

Regngjøringsmidlene sliter jeg og med, Men jeg fant ut at ecover som har kalt seg selv både økologisk og dyrevnnlig faktisk tester produktene sine på en bitteliten type lus. Så derfor tenker jeg heller at grønnsåpe fra Krystall er så naturlig at det umulig kan være testet på dyr. Om det det inneholder animalske ingredienser er en annen sak.

Jeg kontaktet foressten Nivea en gang og de påsto at de ikke testet på dyr , men at en måtte ta forbehold med med at enkelte ingredienser har vært testet på dyr en gang i tiden. Noe som kanskje gjelder flere.

Så bra at du skal sjekke ut dyrevennlige bloggere! Synes du absolutt virker som en, selvom det er veldig vanskelig i Norge :)

AlwaysMusic - Erik

14.01.2010 kl.19:00

Nice bok om beatles! Prøv å lån deg boka "Beatles hele livet" av Bård Ose. Den boka handler om hvordan alle låtene ble til, bra bok :D

Martotopia

17.01.2010 kl.22:18

Hihi, så morosamt ! Eg et rosiner nett no forresten, i dag er eg heller ikkje så glad i brokkoli, merkeleg nok (me fekk sikkert dosen som barn, vil eg tru. smilefjes)

Chalten

18.01.2010 kl.12:35

Det er helt sant. Hun kunne ikke fatte at tekstene til The Beatles faktisk handlet om samtidens aktuelle tema, at de var paavirket av historien og ikke minst har inspirert utallige mennesker verden over og paavirket verdenshistorien! Men nei, det var for fjernt fra hennes lille bobble...

Henriette

02.02.2010 kl.21:23

Hei Hanne!

Da jeg gikk inn på internett for min daglige facebookdose, og bladde nedover mine venners statuser ser jeg at på Marianne sin står det at du har en blogg. Jeg spurte om adressen og her endte jeg opp :)

Veldig kul adresse! og veldig fin blogg. The Beatles i våre hjerter for alltid* Jeg må neste skryte litt å si at jeg nå er en stolt eier av Beatles sengetøy, jeg er så heldig og får ha alle fire gutta i senga mi hver dag. Verdens beste bursdagsgave! haha.

Stå på videre Hanne :)

STINE FRIIS

25.03.2010 kl.23:03

Har så lyst på Beatles på lp! Får man fortsatt kjøpt de, og hvor? (jeg bor i en pitteliten by med null lp-muligheter, untatt de tre vi selger på jobb...). Har begynt på samlinga nå da, og har hele to cder! Sånn går det når man er fattig skoleelev med ambisjoner om førerkort :(

Karin

10.04.2010 kl.13:36

"Tenk å leve i 1963 og være Beatlesfan." Jeg hadde hylt like mye som de jentene, kanskje enda mer! Jeg hadde gjort så mye for å gå tilbake og sett dem live! Jeg SKAL lage meg en tidsmaskin!

Skriv en ny kommentar

hits