Verdens beste julegaver?

Mange organisasjoner har gaver du kan gi bort til jul. Eller bursdag, konfirmasjon, bar mitzva og alle disse feiringene. Men nå er det jo jul snart, og jeg synes at så mange som mulig skal vurdere å gi slike gaver. Jeg har gjort det i noen år nå, og har bare fått positive tilbakemeldinger. For eksempel til mennesker som sier "jeg har alt jeg trenger" når du spør hva de ønsker seg. Og dem er det jo mange av i Norge. Selv fikk jeg et esel til jul for et par år siden og ble superglad. Og til 17-års dagen min fikk jeg et fadderbarn i Sør-Afrika, den beste gaven noensinne. Så jeg vet at slike gaver gleder. Under er det noen tips til gaver, men det finnes selvfølgelig mange flere, og fra flere ulike organisasjoner. Gavene er i mange prisklasser, men som "fattig" student vil jeg vise noen gaver som alle har råd til å gi. (Bortsett fra isbjørnsmykket, som er litt dyrt. Men fint. Selv om de kunne spart seg for diamantene. Vel vel.)


ting
Norsk Folkehjelp
Tren en minehund - 150,-
Minefri fotballbane - 200,-

WWF
100 liter friskt vann - 100,-
100 kvadratmeter regnskog - 100,-
Isbjørnsmykke fra Arts & Crafts - 398,-

Kirkens Nødhjelp
Kondomer - 90,-
Helsesjekk - 120,-
Kyllinger - 100,-

Unicef
Julekule - 99,-
Tre lys - 119,-

På organisasjonenes hjemmesider kan du lese mer om hver enkelt gave og hva pengene går til. For eksempel:

"Kondomer som redder liv!
Hver eneste dag blir 6 800 mennesker smittet med hiv, og 5 800 dør av hiv-relaterte sykdommer. Kirkens Nødhjelp arbeider for å bekjempe spredningen og støtter mennesker som blir rammet. Kondomer er ett av virkemidlene i kampen mot aids. Vi møter tusener av mennesker gjennom våre prosjekter som ikke ville blitt smittet av hiv-viruset om de eller deres nærmeste hadde brukt kondomer. Kirkens Nødhjelp deler ut kondomer i sine prosjekter som ledd i informasjonskampanjer. Kondomer redder liv.

Hvordan hjelper denne symbolgaven?
For 90 kroner kan du redde hele familier fra å bli smittet av hiv-viruset. Vi kan kjøpe inn hele 1.500 kondomer for dette beløpet i for eksempel Laos."


wwf vettuOg gjett hva? Gratis handlenett til alle som bestiller gaver fra WWF før jul! Og den gaven kan jo for eksempel være tre kort tegnet av Lise Myhre for 99 kroner. Eller en pandabamse til 159,- Nei, nå må jeg slutte å reklamere. Lykke til med julegavevalget.7 kommentarer

Ida Emilie

28.nov.2009 kl.18:54

Så Hanne... Hva ønsker du deg til jul da??

<3

fredrikke dorothea bolette

29.nov.2009 kl.19:12

takk :)

det gikk fint. håper jeg.

og for et utrolig bra innlegg :D

/fredrikke

johanne

02.des.2009 kl.13:18

sv: ja, hurra for desember! ^^

oj, to sprøyter til og med? eg er litt glad eg berre har tatt ei...

Frk. Yvonne

02.des.2009 kl.16:06

Gjør du? haha. Så gøy! Jeg elsker å kikke inn i vinduene når jeg går forbi den. De har ballongen for en hver annledning:)

Jeg har mange å kjøpe ting til som egentlig ikke ønsker seg noe, fordi de har alt.. og da må jo det å trene en minehund være en finfin ting å gi!! takk for tipset.

du har fin blogg^^

Frøken Yvonne

02.des.2009 kl.18:55

ja, det er det jeg tenker og. Slutter man med en ting, har man i all fall hjulpet litt, og litt er bedre enn ingenting...

desember er så utrolig koselig^^

Greta-G

02.des.2009 kl.21:38

Veldig bra at du skriver om dette.

SV: Ollie er verdens fineste navn, syns jeg :)

/Greta-G

Katrine

08.jan.2010 kl.21:33

jeg digger presanger som det der! fikk en geit i julegave og ga bort noen sånne gaver selv. Jeg ønsker meg og et fadderbarn nå til 18års dagen min, men er så bekymret for at jeg ikke skal ha nok penger hver måned til det. Hvordan fungerer det med deg?

Skriv en ny kommentar

Beatle.

Beatle.

19, Fredrikstad

I am he as you are he as you are me and we are all together.

Kategorier

Arkiv

hits