V.

Den 14. september skal jeg gjøre noe jeg aldri har gjort før. Det er stortingsvalg, og jeg skal stemme. Selv om det er litt skummelt, så synes jeg det er viktig å bruke stemmeretten. Selv om man ikke vet akkurat hvilket parti som passer en best, så har man alltid visse meninger. Ved å ikke stemme sier du at du ikke bryr deg om det er Rødt eller Fremskrittspartiet som skal styre landet. Siden dette er ytterpunktene i politikkskalaen, kan det umulig være mennesker som synes det blir det samme uansett hvilke av disse to som styrer. Det er enorme forskjeller, og de vil merkes. Så om du er usikker på om du skal stemme Høyre eller Venstre for eksempel, så trekk lapp om det heller enn å ikke stemme. Det vil uansett være bedre for deg om et av disse partiene styrer enn for eksempel Sosialistisk Venstreparti, hvis det var Høyre eller Venstre det stod om i utgangspunktet. Enig? Bra. Stem.

For min del har jeg endelig bestemt meg. Etter et titalls tester på internett om hvilket parti jeg bør stemme, har jeg fått både FrP, KrF, SV, V og H, og i går fikk jeg beskjed om at den partilederen jeg likner mest er Dagfinn Høybråten. "Du er ordentlig, moralsk og rolig. Du gir deg ikke på prinsippene dine, men sier ikke nei takk til en flørt med meningsmotstandere." Javel... Så jeg håper virkelig at ingen baserer valget på disse testene. Jeg har lurt lenge på om jeg skal stemme på det partiet jeg alltid har visst minst om. Jeg vet, jeg er logisk. Jeg har brukt de siste dagene til å finne ut mer om partiet på internett, sett på utspørring på NRK og slått av en prat ved standen på Karl Johan. Kul som jeg er, fikk jeg også stilt et spørsmål til nestlederen i partiet på internett i går, og ble ganske fornøyd med svaret.

Hanne - Fredrikstad:
03.09.2009 kl 21:08
Jeg lurer på hvordan Venstre stiller seg til dyrenes rettigheter? Pelsoppdrett, dyr i sirkus, støtte til dyrebeskyttelsen, omstendighetene rundt slakting osv?
 
Svar:
Pelsdyrnæringen mener vi nå nærmer seg avvikling, basert på de siste avsløringene. De har forspilt sin sjanse til å drive næring på en human måte. Dyr i sirkus var et tema da Lars Sponheim la fram dyrevernmeldingen. Det var første gang noen fokuserte på og lagde regler for human behandling av dyr innen sirkus. Når det gjelder slakting mener Venstre at all slakting skal skje ved at dyret først blir bedøvet. Det er viktig med kompetent tilsyn på at dette skjer etter regelverket. Det er uaktuelt for Venstre å gå inn for religiøs slakting som påfører dyret smerte. Jeg har også stått på for å sikre Dyrebeskyttelsen gode driftsmidler her i Oslo. P.S.: Jeg har også to katter fra Dyrebeskyttelsen :) Hilsen Trine

Da ble det visst Venstre. (Det at nestlederen i partiet har to katter fra dyrebeskyttelsen var avgjørende.) 

Skal du stemme?
venstre1

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Beatle.

Beatle.

19, Fredrikstad

I am he as you are he as you are me and we are all together.

Kategorier

Arkiv

hits