Høgskolen i Oslo.

Rundt ti mil hjemmefra ligger Oslo. Der er det et sted som heter Pilestredet, og i nummer førtiseks ligger besøksadressa til Høgskolen i Oslo. Om femten dager må jeg møte opp der klokka ti for å høre fanfare, velkommen-tale av rektor, musikalsk innslag ved Høgskolen i Oslos eget storband, ny tale, og så hovedatraksjonen som er et musikalsk innslag ved Karpe Diem, "et av norges mest populære band innen rap og hiphop." Skyt meg.

 

Jeg ikke møte opp til denne hele timen fullspekket med gøy hvis jeg ikke vil. Men klokka elleve, etter at Studentparlamentets leder Eirik Yven er ferdig med sin hilsen til alle nye studenter, da må jeg møte opp. Ensom og alene som jeg er på ny skole, så burde jeg nok møte opp klokka ti til fanfare i skolegården selv om jeg ikke må. Sosialt sett. Jeg vil ikke være utafor første skoledag når alle snakker om hvor sinnsykt bra velkomstopplegg de nettopp var vitne til. For hva skal man ellers snakke om med mennesker man aldri har møtt? Disneyfilmer, Beatles, regnbuer, Mummidalen, lukten av syriner og pandabjørner? Er dette aksepterne samtaleemner? Ja, hvis man har funnet de rette menneskene. Men gjør man det den første dagen, da har man flaks. Jeg vurderer å ta på meg Pokémon t-skjorta mi, Pink Floyd buttons og mine selvdesignede converse med hjerter, skyer og regnbue for å se om noen likesinnede kommer bort til meg som om jeg var en magnet. Det er verdt et forsøk. Funker det ikke, så funker det ikke. Da blir jeg nødt til å ta kontakt selv. "Hei jeg heter Hanne. Hvem liker du best i Mummidalen?" Det blir superbra. Riktig, jeg har det med å skaffe meg nye venner på en-to-tre. Eller ikke. Men slapp av, det er ikke deg, det er meg. Jeg er altfor kresen på venner, og jeg skal skjerpe meg. Eller hvertfall stryke noen kriterier, som aktiv te-drikker eller nintendo 64-spiller. Aktiv te-drikker. Nintendo 64-spiller. Sånn. Hvis jeg stryker et titalls kriterier til og tar kontakt med noen, så er jeg faktisk åpen for at jeg kan få meg noen nye venner. Men noen kriterier må jeg beholde. De som står først og digger Karpe Diem for eksempel, tror jeg at jeg holder meg unna i starten, på jakt etter mennesker med litt bedre musikksmak.

 

Skal du begynne på Høgskolen i Oslo? Vil du være min nye venn? (Ikke la deg skremme av alle kriteriene. Jeg er godt i gang med å stryke både Løvenes Konge-elsker, FFK-patriot, ake-entusiast og Mario Kart-fan. Dyrevenn kan desverre ikke strykes.)


hio
Her er jeg om femten dager.

"Tilgi meg at jeg ikke hopper av glede."
 -Scar.

3 kommentarer

mshyeah

03.aug.2009 kl.20:35

jaa, det var helt vilt. skummelt og moro på en gang :D

om du hadde spurt meg hvem jeg likte best i mummidalen hadde jeg nok svart mr. mumitroll himself. men snusmumrikken har en slags mystikk over seg som også er litt kul.

fredrikke dorothea bolette

08.aug.2009 kl.00:05

oi.
seriøst?
du er kjempeheldig. jeg vil og ha en så fin kjæreste.
ååååh. jeg likte headeren din, og designet ditt, og bloggen din.

/fredrikke

Pernille F

10.aug.2009 kl.14:44

sv: ja, du har nok rett i det. Det forrige skoleåret gikk jo kjempefort, så hvorfor ikke? Takk :) dere klarer det nok dere også :)

Skriv en ny kommentar

Beatle.

Beatle.

19, Fredrikstad

I am he as you are he as you are me and we are all together.

Kategorier

Arkiv

hits